Mancare de conopida

de ela in Mancaruri de post, 20 Oct 2012 | 10762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • putin praz
  • 1 ceapa alba
  • 3 ardei grasi de diferite culori
  • 1 conserva rosii cuburi in bulion
  • 100 ml bulion de rosii
  • fuchs de ardei si tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida:

Curatam conopida, o rupem buchetele mici, o spalam si o punem in apa clocotita cu sare sa fiarba cateva minute. O scoatem intr-o sita si o lasam la scurs. Pastram 100 ml din apa in care a fiert.

Curatam ceapa si o taiem marunt. Prazul il tocam rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii.

Punem legumele in putin ulei si lasam cateva minute la calit. Adaugam conopida si apa pastrata, condimentam cu sare, piper si mirodenii si lasam pe foc pana s-au inmuiat legumele (nu prea tare). Spre sfarsit, adaugam rosiile in bulion, bulionul si usturoiul tocat, mai condimentam daca trebuie. Oprim focul si presaram patrunjel tocat.

Servim cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de conopidă - de post